Čerstvé talianske syry

Čerstvé syry sú ideálne pre tých, ktorí si chcú udržať ľahkosť v stravovaní bez toho, aby sa vzdali výživného a chutného jedla. V kombinácií...

čítaj

Novinka v Pane&Olio: T’A MILANO – majstrovské čokolády

T’A Milano je spoločnosť založená bratmi Alemagna, potomkami známej Milánskej rodiny, ktorá vymyslela Panettone, špecializovaná na ručne...

čítaj

Taliansky Disneyland alebo FICO v Bologni

Cez víkend sme navštívili novootvorený, najväčší, tématický park s jedlom na svete FICO alebo Fabrica Italiana Contadina v Bologni. Je to...

čítaj

Nové syry: Caciocavallo a Provolone

Provolone Valpadana DOP

Syr sa vyrába z kravského mlieka z polotvrdého taveného cesta. Má jemné dierkovanie. Chuť je príjemne sladká u...

čítaj

GONNELLI 1585 – Špičkové Extra panenské olivové oleje z Toskánska

Rodinná firma Gonnelli vyrába extra panenské olivové oleje už od roku 1585. Všetko sa však začalo už v roku 1426, kedy kúpili pozemky v...

čítaj

Ručne vyrábané nože z Talianska

Staroveké mesto nožov Scarperia bolo založené Florentskou republikou 8. sptembra 1306. Od tohto dátumu sa vždy prejavoval talent ľudí...

čítaj

Salame Felino IGP

Zpomedzi našich mäsových gastronomických špecialít, by sme Vám chceli uviesť do pozornosti jednu výnimočnú bravčovú salámu od výrobcu...

čítaj

Ako si správne vychutnať Panettone?

Vychutnať si koláč znamená analyzovať jeho senzorické vlastnosti v presnom poradí. Začať komplexným zhodnotením, potom ho rozanalyzovať do...

čítaj