Agnoni- poctivá zelenina

Rodinná farma Agnoni už celé storočie venuje svoj čas zveľaďovaniu svojej zeme. Ich vášeň, odhodlanie, hlboké znalosti z krajiny a tradičné...

čítaj

Kráľovná mortadelly

,,Všetko sa to začalo cyklistickými pretekmi v roku 1950”, hovorí pán Pasquini, keď ho otec prihlásil do cyklistického družstva pána...

čítaj

Zemiakový krém s hľuzovkou

Ingrediencie: 3 PL olivového oleja 35 g lardo 2 strúčiky cesnaku 1 šalotka 1 pór 2 vetvičky tymiánu 10 stredných zemiakov zeleninový vývar...

čítaj

Rizoto s hľuzovkovým olivovým olejom

Ingrediencie (4 osoby):

• 350g ryže carnaroli (Ecori)
• 1 stredne veľká šalotka
• 40g masla
• 2 PL olivového oleja
• zeleninový vývar
• 100g...

čítaj

Víno týždňa: Marleo Montecucco DOC

V srdci toskánskej oblasti Maremma, na svahoch Monte Amiata sa nachádza poľnohospodárska usadlosť Salustri, s ideálnou veternou mikroklímou ,...

čítaj

Novinka v Pane&Olio: VINO DELLA SETTIMANA

Ich rodina je už 30 rokov vlastníkom poľnohospodárskej usadlosti IL POGGIOLINO, ich životnou filozofiou sa stalo pestovanie viniča a...

čítaj

Príbeh našej kávy

V sedemdesiatych rokoch sa začína rozvíjať kult talianskeho espressa ''all'italiana". Káva začína naberať na svojej štruktúre a krémovitosti...

čítaj

Farrotto s paradajkovou salsou, bazalkou a parmezánom

Nedávno sme Vám na našom blogu opisovali blahodárne účinky špaldy, ktorá je v stredomorí veľmi obľúbená. Osobne ju mám tiež veľmi rád,...

čítaj