Tri rýchle a zdravé recepty

 

Strukoviny sú bohatým zdrojom: rastlinných bielkovín, škrobu, vlákniny, esenciálnych mastných kyselín, vitamínov a minerálnych látok. O ich blahodárnych účinkoch na organizmus sme sa už dávno presvedčili a istotne ste sa s nimi stretli aj v našom bistre. Sú vhodné na všestranné použitie a my sme pre Vás vybrali pár rýchlych, zdravých no najmä chutných receptov.

Fazuľový šalát s tuniakom (2 porcie)

Ingrediencie:

•1 x balenie bielych fazúľ (350g)

•100g cherry paradajky

•100g stonkového zeleru

•100 g tuniak

•2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

• čerstvé bylinky - bazalka/tymián

• soľ a čierne korenie

Postup: Fazule prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Vo väčšej nádobe zmiešajte nadrobno posekanú zeleninu s fazuľami. Pridajte tuniak, čerstvé bylinky, olivový olej a podľa potreby soľ a korenie. Recept je vhodný na studenú ale aj tepelnú úpravu.

Cícerový šalát so syrom (2 porcie)

Ingrediencie:

•1 x balenie vareného cíceru (350g)

•100g cherry paradajky

•150g mozzarella di bufala

• čerstvá bazalka

•2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

• soľ a čierne korenie

Postup: Cícer prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Vo väčšej nádobe zmiešajte nakrájané cherry paradajky a mozzarellu. Pridajte cícer, čerstvú bazalku, extra panenský olivový olej, soľ a čierne korenie.

Šošovica na rozmaríne so zeleninou (2 porcie)

Ingrediencie:

•1 x balenie varenej šošovice (350g)

•2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

•1 malá červená cibuľa

•100g cherry paradajky

• čerstvý rozmarín

• soľ a čierne korenie

Postup: Vo väčšej panvici zohrejte olivový olej. Pridajte nadrobno nasekanú červenú cibuľu a za občasného miešania opekajte 5 minút. Vmiešajte nakrájané cherry paradajky a nadrobno nasekaný rozmarín. Nakoniec osoľte a podľa potreby pokoreňte. Podávajte s celozrnným chlebom.